ckod-ckodok: December 2012

ckod-ckodok: December 2012

Sunday, 30 December 2012

zyraroxxs blogbuster


nak join klik banner ini

hai hai hai.................
 di hari ahad yang sejuk lagi dingin ini..cewah ayat bajet budak satera la kato ko...haha
lin nak join segmen dari blog zyraroxxs(cam mano nak sebut haaa.lanntak korang la sebut lagu mana pon ok..janji join..hahaha...leh dapat tambah follower kan kan....nak join klik ---->sini<-----

Saturday, 29 December 2012

Koleksi barangan comel edisi hello kity

hello..................
entri kali ini lin nak share pasal seekor kucing yang menjadi kegilaan satu dunia ni..beri tepukan pada cik hello kitty kita...hahaha..rasanya ramai peminat kucing yang tiada mulut ini kan...dengan tema pinknya..memang kena la gayanya dengan gadis-gadis yang sinonim dengan warna pink..

lin tengok hasil dari kajian dan penyelidikan(cis cakap serupa profesor suda,tu la dulu suruh sekolah p panjat pokok mangga)hahahaha....ramai gadis-gadis minat warna pink mesti minat si kucing comel ini.

tak mahu taep banyak-banyak jom lihat  beberapa keping gambar dari en google...














 


haa..hambik ko.minah ni ada 4500 barangan hello kitty















ni sebenaranya pen,xtau la motif buat beso2 gabak














sangat comel untuk diletak dalam bilik,cute!














kehebatan seni sushi..nak buat lepat pisang camni boleh tak?ahak..














sambil mandi sambil berangan best ni.kahkah













ok jom main monopoly versi hello kity,budak lelaki nak main tak?huhu












 
ini memang cool!!..














sisi gelap hello kity,,hahaha aum,,













pasta kot ni...

















nak bodek budak kecik sesuai la bagi kek ni kat dia..hee
















sudah ada satu di rumah macam ini,ngeh2..
















pembancuh kopi,mesti korang rajin buat kopi lau ada benda ni kat rumah kan kan














jom!! bawa bekal ke sekolah!,,,












fish ball bentuk hello kity..yummy yummy














jangan main2 ada kapal terbang guna tema hello kity lagi...









mak2 yang suka borong pinggan mangkuk beli la ni,buat koleksi,huhu













kat malaysia ada jual tak...shomel meh...













mini pizza






kasut biasa tapi ada hello kity boleh jadi luar biasa












satu dapur penuh dengan hello kity tau...silap-silap orang dia pun macam helo kity huhu








beg kepit bawah ketiak versi hello kitty..huhu

Menangi EMPAT tiket ke Golden Disk Awards 2013

klik gambar untuk menyertai

 gila haih...dapat jumpa artis kpop!!!
lee min hoo ada tak...
jom la korang masuk,mana tau rezeki ,,

Jangan lepaskan peluang berparti dengan lebih daripada 20 kumpulan K-Pop ternama di anugerah muzik paling gempak!

Anda dan 3 Buddyz boleh menangi 4 tiket bernilai RM999 setiap satu ke Golden Disk Awards 2013 di Sepang International Circuit pada 15 dan 16 Jan ini dari 7.30 malam hingga 10.30 malam. Ini adalah pertama kali ia dianjurkan di Asia Tenggara!

Mudah saja untuk menang. Ajak 3 Buddyz dan bergaya ala artis K-Pop pujaan hati dan hantarkan kepada kami. Foto yang paling kreatif dan meletup akan berpeluang menang!

Apa tunggu lagi, cepat kongsikan gambar anda dan boleh berjumpa dengan Super Junior, T-ARA, Secret and G-Dragon!
klik sini untuk maklumat lanjut
klik sini untuk syarat penyertaan

Friday, 28 December 2012

Kfc

Klik sini lau nak tahu resepi baru kfc

Segment : King Follow Back by Amercorner


Nyatakan sebab blogger lain perlu join segment ini
jom join segmen dari amer corner ni.ada hadiah domain dan jam lagi tau..leh la bergaya nanti.hahaha nak join klik banner ok kawan-kawan.
follower lin ada 171 baru..

Nyatakan sebab anda perlu dinobatkan sebagai king follow back
sebab lin da lama teringin nak jadi king,hahahaha,,boleh ke guna sebab ni??,,huhu,,sebab lin patut dinobatkan king follow back adalah kerana lin seorang yang rajin memasak,membaca,buang sampah didalam tong sampah..hahahaha..ok tu je yang nak kata,maju la sukan untuk negara,,,

selamat pagi kawan-kawan

selamat pagi korang.....nak cari bahan nak update blog ni.......calo bete..

Thursday, 27 December 2012

koleksi barangan comel edisi angry bird

haiiiiiiiiiiii.....
hari ini lin nak kongsi gambar-gambar burung marah..tau tak..Apa!!!!!...korang tak tahu burung marah tu apa????...ala burung marah yang warna-warni tu..la tak tahu lagi..ok ok..dipendekkan cerita tada!! angry bird la dear...huhuhu.. tak nak taep banyak jom layan gambar di bawah ok.. calooo bete



   
tak tau la makanan apo ni haih








ini dibuat dari tanah liat,hebatkan korang teringin nak buat x    








tuala gambo burung marah,so cute -.-
gerenti adik-adik rajin buat homework matematik kan



si telur ayam yang berangan nak jadi fopulor ok..hahaha

ok..memang smart teringin nak 1..

adik ,,mari la kita beli beg sekolah ini ok..

korang teka ni apa jawapan tengok bawak

   
                                                         




   

                                                             .
                                                             .
                                                             .
                                                             .
                                                             .
                                                             .
                             ala korang fikir la dulu tak tau gak guling ke bawah lagi








                                                             .
                                                             .
                                                             .
                                                             .
                             hahaha korang ni..tada!!!jawapan dia fish cake atau bebola ikan


warna yang sangat cantik

cupcake yang comel




wah..angry warna putih la





lagi cupcake yang banyak krim.adoi teringin weh..

untuk tutup muka korang..hahaha.gurau je.





ini lagi burung-burung yang nak populor segera.haha




nak ni!!!!!mesti kawan jeles kalau pakai






ambil sorang satu kita lastik ayam pak abu!!!jom!!serang!!!!

Wednesday, 26 December 2012

mari mari blogwalking time

hari ini disebabkan xada kerja yang mencabar,lin ingat nak blogwalking blog kawan-kawan,jadi siapa nak lin blogwalking dan follow blog dia .tinggalkan link kat komen eh..jasa anda amat dihargai,,,huhu



terima kasih semua follower lin......muah muah..hahaha

Tuesday, 25 December 2012

home alone 3

baru je selesai tengok home alone di tv 2 tadi.dalam kepenatan(yela baru balik rumah tau).switch on je tv (bajet nak cakap omputeh kan,hahahah) terpasang tv2.mesti ramai sudah tengok cerita ni kan,tapi lin ini lambat siang(pepatah mana la ni).memang kelakar tahap nak cabut gigi palsu(kalau ado la eh) hahahah...

buat yang tak tahu cerita ini tentang apa,ni lin nak cerita serba sedikit tau!!..sedikit je jangan minta banyak plak ok..hahahahah aku yang keji...

ok...alkisahnya ada seorang budak kecik xada la kecik sangat dalam umur 7 tahun.dia ini genius,satu hari dia terperasaan di kawasan kejiranannya muncul penjahat yang pecah masuk rumah jiran-jiran dia untuk cari satu benda ni..dia kol la 911..ala macam polis la.disebabkan tak ada bukti sebab penjahat tu da lari sebelum polis sampai.jadi budak ini kena ceramah percuma oleh pegawai polis,konon-konon dia buat laporan palsu.budak ni tak puas hati jadi dia kata macam ni"kalau tak ada sapa nak percaya kat dia xpe,dia akan berusaha sendiri tangkap penjenayah ni" memamg terharu la tengok budak kecik pun pandai sayang jiran-jiran dia..nak di jadikan cerita rupanya benda yang orang jahat tu cari adalah cip komputer yang kebetulan ada kat kereta kontrol budak baik hati ini tadi,
jadi pengembaraan budak ni berlaku bila dia berusaha tak bagi orang jahat tangkap dan masuk dalam rumah dia.time ini yang kelakar tau...macam perangkap budak ini buat

jom lin share video part yang kelakar untuk korang..senang korang nak hayati lawaknya kan..hahaha..jom gelak guling-guling 

video





Monday, 24 December 2012

Buah pulasan

Hai...korang kenal tak buah pulasan...
Dia macam buah rambutan tapi besar sikit dan kasar...
Hari tu pergi rumah saudara ,dowang hidangkan buah pulasan ni...
Dengar dowang kata di panggil pulasan sebab buah ni kena pulas untuk dapat isi dia.
Isi dia sama macam buah rambutan juga. Jom la layan gambar pulasan ni bagi sesiapa yang tak kenal ok...


Sunday, 23 December 2012

macam mana buat duit dengan blog

buat duit sambil online!!!!......

anda ada blog?,facebook?twitter..inilah masanya

yang paling penting ianya percuma

anda-anda   cuma perlu buat entry tentang iklan yang disediakan web tersebut,jangan risau ianya bukan penipuan.

ramai orang sudah berjaya cash out duit mereka..

yang penting anda rajin promosi iklan tersebut.sekarang

klik sini 

klik sini
klik sini


(klik diatas untuk mendaftar dan mengetahui lebih lanjut mengenai nya ok.a0

ps*sekarang dowang  tengah nak bagi hadiah percuma iatu ipad mini dan berapa hadiah lain..cuba la .kot2 rezeki anda ok.

Sifat dengki yang melampau

Hai.....

Korang mesti ada sifat ni dalam dirikan...sikit pun mesti ada kan. Tipu jela kalau kata tak ada kan..hihi

Contoh keadaan yang mendatangkan dengki atau cemburu:

1-bila saudara kita dapat keputusan
    bagus dalam periksa.contohnya
    8A dalam pmr.kita terus kata dalam
     Hati 'eleh pmr je pon.nanti spm
    Mesti tak dapat buatnya'.(hahaha)

2-bila nampak orang bawa   kereta yang mahal sikit. Mula la kata' eleh hutang ,boleh la'.see mang dengki wei...

3-bila nampak kerja bagus sikit,mula la kata'eleh berlagak je,betul ke kerja xxx tu.lau kerja xxx.mesti tinggal rumah besar'..haha..

Ok tu jela sifat dengki yang lin rasa terjadi dengan diri lin sendiri.korang semua macam tu jugak ke..jum la komen kalau ada lagi situasi yang mendatang kedengkian korang semua..

Ps-dengki dengan blogger-blogger yang da popular..huhu.kena rajin usaha untuk jadi macam diaorang semua..

Nota kaki- kalau salah taip maaf.update guna hp je ni..

Xoxo
(lin)


Saturday, 22 December 2012

drama my great doctor sipnosis

 ok hari ini nak kongsi plot tak faham .awak boleh tekan google translate dia atas ok..

drama my great doctor sipnosis
"Faith" depicts the love between a warrior from the Goryeo Period and a female doctor from the present day, their love transcending time and space.
......
King Gongmin (Ryu Deok-Hwan), who was held as a hostage in Yuan (China) for an extended period of time, becomes the King of Goryeo (Korea). He married Princess Nogoog (Park Se-Young), who is the Princess of Yuan. Choi Young (Lee Min-Ho) and his men escort King Gongmin and Princess Nogoog from Yuan to Goryeo.
On the way to Goryeo, the group stays at an inn. Assassins then break into the inn and atta Bin (Phillip Lee), who is the most renown doctor in Goryeo, states that he can't save her. If Princeck their group. During the struggle, Princess Nogoog's neck is slashed by an assassin's sword. Jangss Nogoog dies, Yuan will takeover Goryeo completely.drama my great doctor sipnosis King Gongmin's vassal asks King Gongmin to go pray on a mountain near a mystical source of light. When they get there, they see the mysterious lights swirling around like an entrance to a vacuum. King Gongmin's vassal tells the King that the swirling lights is actually a portal where they can retrieve a great doctor from the heavens. King Gongmin then tasks Choi Young to enter the portal and retrieve the great doctor.
After entering the mystical swirling lights, Choi Young finds himself beneath a statute at a temple. When he leaves the grounds of the temple, Choi Young is confused by the strange sights. He sees modern buildings, contemporary people and automobiles. Choi Young goes back to the temple, which is actually a traditional village area in the middle of present day Seoul, and spots a monk walking by. Choi Young asks the monk where he can find the great doctor. The monk tells Choi Young that at the nearby COEX building, where a medical convention is taking place, he can find the best doctors there.
Choi Young makes his way to the COEX building and walks into the medical convention area. He then enters a seminar room and sees a woman speaking to a large audience. The woman is Dr. Yoo Eun-Soo (Kim Hee-Seon). Choi Young believes that she must be the great doctor. No sooner than he makes his conclusion, Choi Young is quickly dragged out of the conference room by security guards and taken to a room to be interrogated. Choi Young then sees Dr. Yoo Eun-Soo walking through the convention hall on the CCTV monitors placed on the wall in the interrogation room. Choi Young then knocks down the security guards and makes his way back onto the convention center floor.
After giving her seminar, Dr. Yoo Eun-Soo walked through the convention center floor, examining the latest surgical equipment that is on display. Choi Young then appears in front of her and asks her to go with him so she can treat someone that is gravely wounded. Yoo Eun-Soo refuses to go with the man that is dressed like a soldier from ancient times. Choi Young, not yet sure if she is the great doctor, takes out his sword and slashes the neck of a nearby man. Choi Young orders Yoo Eun-Soo to save the man. Yoo Eun-Soo is freaked out by Choi Young's actions, but her doctor instincts kicks in and she works to save the life of the man. Choi Young is now sure that Yoo Eun-Soo is indeed the great doctor and that she can save Princess Nogoog.
At this time, the police storm into the convention hall floor and surround Choi Young and Yoo Eun-Soo. Choi Young then summons his own mystical powers to completely obliterate the police officers surrounding them. Choi Young takes Dr. Yoo Eun-Soo back to the temple, where the time portal exists. On the way there, Yoo Eun-Soo begs Choi Young to let her go, but Choi Young swears on his life that if she saves Princess Nogoog he will let her go back.
When they exit the portal, Choi Young and Dr. Yoo Eun-Soo are standing in front of King Gongmin, his vassal and Choi Young's men. They all go to the inn where Princess Nogoog is nearing death.
drama my great doctor sipnosissumber-asean wikipedia

Segmen Sabtu By Emas Putih

klik banner untuk join


hellloooo....hari ini  lin nak join segmen sabtu by emas putih,,,

lin nak tag blogger ni misEkin

jom la ramai-ramai kita join ok..selamat bersegmen pstt..klik banner untuk join ok dear...

Wednesday, 19 December 2012

cara ibu membezakan anak kembar

ok hari ni lin nak kongsi satu artikel yang menarik mengenai seorang ibu di china yang mem punyai kembar 4 membezakan keempat-keempat anak beliau,,klik sini untuk melihat bagaimana ibu kembar 4 kenal anaknya

Tuesday, 18 December 2012

cara buat duit dengan blog dan facebook dan twitter

klik sini untuk ke laman web says.my
klik sini

ok zaman sekarang semua ada blog.facebook dan twitterkan..kalau awak semua nak cari duit sambil online je di sini  saya nak ajar awak semua.awak join la says.my .says.my ini menyediakan iklan-iklan untuk awak semua promote atau dalam bahasa melayu promosi.

bagi yang ada blog awak semua boleh buat satu entri tentang iklan-iklan yang disediakan oleh pihak says.my.

bagi awak yang ada facebook dan twitter awak boleh klik satu butang di laman says.my.dengan automatik iklan tu da ada di status facebook dan twitter awak

dan yang penting pendaftaraan adalah percuma.apa lagi awak semua nak.. kena rajin promosi.dan guna ayat yang best untuk bagi orang klik..huhu

klik sini jika nak lihat-lihat dulu berminat sign up la

Monday, 17 December 2012

Laman web ping malaysia

jom pin entry kita di web ping http://gilaping.com/ .dapat tingkatkan kunjungan trafik ke blog kita jom.....meriahkan blog kita


Saturday, 15 December 2012

oh My English

okay people today i want to write about english language,,

terbelit lidah i u olls..hahaha..

ok lin tak tahu la.tapi benda ini yang sering terjadi..

lin boleh faham kalau orang bercakap dalam bahasa english tapi untuk bercakap dalam bahasa english tolong la..mak tahu ok..tetiba jadi mak orang pulak,,

lagi satu lin boleh baca baca dalam english dengan cemerlangnya semenjak menonton cerita korea atau hong kong..cerita tu semua mana ada malay subtitlekan..dulu gigih la nak faham apa maksud ea kan..yeyapi dengan hati yang ikhlad dan suci murni ibarat minyak masak tu kan lin berjaya sekarang..ok sila tepuk tangan untuk diri sendiri ye.(hahahaha perasan punya budak)..

jadi macam mana kah caranya untuk membuat diri ini fasih berbahasa english ye??

sesiapa boleh tolong tak..huhu

x0x0
(lin)

Thursday, 13 December 2012

My Everything by Lee Min Hoo

jom layan lagu yang syahdu gila dari abang kacak Lee Min Hoo...lagu ini lin tujukan untuk orang yang sedang dilamun di cinta.huhu..dan buat kawan-kawan yang berjiwa romantis..dengarkan la..lagi best dengar lagu ini saat berseorang..memang layan habis

Wednesday, 12 December 2012

perkhidmatan jalan darat kuala lumpur ke genting highland


sekarangkan musim cuti sekolah jadi ramai la ibu bapa nak bawa anak-anak  bercuti..

genting highland adalah kawasan peranginan yang popular di malaysia..

 jadi disini lin ingin kongsikan bagaimana anda boleh dapatkan perkhidmatan pengangkutan dari kuala lumpur ke genting highland

Jalan Darat (Bas atau Teksi)
Perkhidmatan teksi ke Genting Highlands boleh didapati di Stesen Bas Puduraya di Kuala Lumpur. Perkhidmatan bas ekspres terus Kuala Lumpur-Genting boleh didapati di Stesen KL Sentral, Stesen Bas Ekspress Jalan Duta, Puduraya dan Stesen LRT Gombak.



Jarum tanpa rasa sakit berjaya dicipta

horeeee......!!!!

*hahaha bagi mereka yang takut disuntik anda kini tidak perlu risau kerana seorang saintis dari  HOSPITAL WANITA BRIGHAM,BOSTON iaitu dr.jeffrey karp bersama sekumpulan saintis telah berjaya mencipta jarum yang tidak akan mendatang sakit..

*jarum itu telah dicipta berdasarkan ciri-ciri duri landak .menurut ketua penyelidikan iaitu dr.jeffrey karp ilham itu datang selepas mengkaji kaedah menyelamatkan diri oleh landak amerika utara ketika mempertahankan diri dari musuh.duri landak mempunyai hujung tajam halus seperti cangkuk terbalik

macam ini la rupa duri landak


*menurut beliau lagi Cangkuk tersebut berfungsi seperti mata pisau yang bergerigi, dengan mudah masuk ke dalam tisu dan melekap pada daging serta dalam masa yang sama bertindak mengurangkan tekanan ketika ia ditusuk.

*Berdasarkan struktur tersebut, Dr. Karp dan pasukannya mencipta replika plastik menyerupai struktur duri landak, yang berupaya mengurangkan tekanan ketika dicucuk, namun mudah ditarik bagi mengurangkan kesakitan.

Kajian tersebut dijangka mampu memperbaharui rekaan jarum suntikan dan peralatan perubatan pada masa depan.

ps:hahaha bagi sesiapa yang takut jarum korang tunggu la kaedah ini berjaya di hasilkan sepenuhnya ok...

xoxo
(lin)





 

Tuesday, 11 December 2012

SEGMEN CIKMUN : DOMAIN FREE UNTUK BLOGGERS '

jom join segmen domain free untuk bloggers dari cik mun neh..nak join klik banner ye kawan-kawan

untuk  50 orang tau.banyak kan..jom2....


xoxo lin
^.^
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...