ckod-ckodok: April 2013

ckod-ckodok: April 2013

Tuesday, 30 April 2013

Segmen Topup 24 Jam Fizgraphic



Assalamualaikum w.b.t

Segmen ini akan berlangsung selama 24 jam sahaja mulai pada jam ini.
So besok pada pukul 12 Tengahari bertarikh 1 Mei 2013 akan TAMAT.
Segmen ini ditaja oleh Fizgraphic, EmasPutih, CikLyeen, Hakimie, Cimie, Alia dan Amirul.

Syarat-syaratnya :

Buat entry bertajuk :
Segmen Topup 24 Jam Fizgraphic


Follow blog tersebut :

Like Fan Page

Follow Google +


Follow Twitter




WAJIB Copy paste coding entry yang diberikan dibawah ini dan paste kan ke ruanganhtml post. *kalau x faham sila ikut step dibawah*




SIAP? Tinggalkan link entry di ruangan komen di bawah.

HADIAH :
Top Referal
RM10 x 4

Random
RM5 x 8

SELAMAT MENJOINKAN DIRI!


Sunday, 28 April 2013

Seminggu lagi

Salam.hanya nak luahkan pendapat.tak payah la cari buruk orang lain macam kita baik sangat.cari dan buat entri.apa beza kita dgn mereka.setiap benda ada kelebihan dan keburukkan masing-masing.

Sudah cukup umur???tunaikan tanggungjawab diam2 pangkah la mana yang anda suka..

Ps: suka da kerajaan sebelum ni.aman.cukup makan pakai.

Bye.....diam-diam suda.

Sunday, 21 April 2013

MINI GA 2

klik banner untuk join





GA ni akan tamat pada 27 April 2013.Pemenang akan diumumkan bila-bila masa selepas itu.

Friday, 19 April 2013

Cara Ringankan Blog Guna Html

salam ...

hai semua,bajet artis la ni,,,hahahahaha
hari ini lin nak share cara ringankan blog guna html .tak payah nak edit bagai,

bagi lin menjadi la cara ni,

cara-caranya:

1-pergi  ke layout
2-tambah add html
3-copy code ini dan copy paste dan save..


<script type="text/javascript" src="http://ajax.googleapis.com/ajax/libs/jquery/1.4/jquery.min.js"></script>
<script type='text/javascript' src='https://sites.google.com/site/jquery01/jquery.lazyload.mini.js?ver=1.5.0'></script>
<script type="text/javascript">
jQuery(document).ready(function($){
if (navigator.platform == "iPad") return;
jQuery("img").lazyload({
effect:"fadeIn",
placeholder: "http://3.bp.blogspot.com/_LZtXSNcp76A/THkEtEOZfrI/AAAAAAAABRo/IARVMD_8TwA/s1600/grey.gif"
});
});
</script>






harap dapat membantu,,



lebih banyak tutorial di -->sini

Monday, 15 April 2013

Kegembiraan Seorang Blogger

Salam...dan selamat malam...hari ini lin rasa seronok sangat sebab pageview da nak mencecah 30k....
Huhu jangan la korang ketawa pulak.lin tau la pageview korang mesti lagi banyak kan.tapi bagi lin 30k tu sudah banyak sangat..ingat senang ke nak suruh orang datang blog kita..huhu hanya seorang blogger je tahu macam mana nak susah nak kekalkan supaya orang bertandang ke blog kita.bayangkan berapa puluh ribu entah bilangan blog yang ada di malaysia ni kan..

Harap esok pageview lin meningkat ke angka 30k,tak sabar ni.hehehe..

Ps: kalau taip banyak salah maaf la.pakai phone update ni.malas da nk buka laptop memalam ni.



cerita lawak:budak sekolah















Pada pagi yang ceria di dalam kelas darjah 3 Anggerik Cikgu Roslina bertanya pada anak muridnya kemana mereka ingin pergi bercuti bersama keluarga pada musim cuti sekolah yang akan datang.

Cikgu : Siti pada musim cuti sekolah nanti kamu nak pergi kemana ?






Siti : Saya nak balik kampung atuk saya di Pahang.

Cikgu : Kamu Ramli?

Ramli : Saya nak pergi Genting Highland.

Cikgu : Kamu Ahmad?

Ahmad : Saya teringin nak pergi bulan la cikgu.

Semua murid-murid ketawakan Ahmad.

Cikgu : Ahmad.. kalau nak pergi bulan kena jadi angkasawan dulu...ok. Kamu pula Adam.

Dengan semangat Adam menjawab...

Adam : Saya nak pergi Matahari...

Cikgu : Adam... matahari kan panas mana ada manusia pergi sana....

Adam : Kita pergi malam.....








lagi kisah lawak klik-->sini<--

cerita lawak : kisah pak pandir








Seperti biasa Pak Pandir nak pegi memotong getah. Mak Andeh akan menyediakan peralatan Pak Pandir. Pak Pandir pun pergilah nak memotong getah.
"Hati-hati ye bang semasa tepi jalan besar tu nanti!" pesan Mak Andeh.



Pak Pandir akan berjalan kaki melalui sebuah jalanraya untuk sampai di kebun getahnya. Semasa Pak Pandir berjalan di tepi jalanraya besar tersebut, ada sebuah papan tanda yang baru dipasang betul-betul di depan kebunnya. Selepas dia membaca papan tanda tersebut, dia pun pulang hampa.




Mak Andeh heran Pak Pandir pulang semula ke rumah lalu bertanya "Kenapa Bang?"
Mak Andeh pun menjawab "Sejak bila la kerajaan kita tak kasi kita MEMOTONG getah. Diletaknya papan tanda besar kat tepi jalan depan kebun kita tu papan tanda "DILARANG MEMOTONG".

                             lagi kisah lawak klik --->sini<---

Sunday, 14 April 2013

Cara Timbang Berat Blog

salam hari ini lin nak buat entri tentang timbang berat blog.

awak semua tahu tak blog pun ada berat tau,semakin berat blog kita semakin lambat loading untuk membuka blog kita,ini akan membuatkan pembaca hilang minat untuk meneruskan loading blog kita,jadi kawan-kawan mari la kita menimbang blog kesayangan kita semua,

 klik sini---> http://www.iwebtool.com/speed_test 



 sudah semak berat blog anda?
-kalau bawah pada 200kb =tahniah!!! berat blog anda ringan
-kalau atas dari 200kb=maaf berat blog anda berat sangat



harap entri kali ini membantu ye.







Saturday, 13 April 2013

Review: Purpel Sweetyzhanieze83

salam dan hai semua....

entri review kali ini lin nak review blog akak omei kita ni,tadi lin pun terkam la eh bukan terjah la ke blog akak omei ni..hehe ok jom kita tengok biodata akak omei ni ye...



hehee cik akak jangan marah ye kite  curi gambar ni..^.^

Nama : Siti Nortizah bte Abdul Rajak
Nama Manja : hanieyz
Panggil je cik akak
Anak ke -4
Asal Sibu, Sarawak
Donggak ke langit anda nampak bintang, melihat di dasar lautan anda nampak mutiara...sejauh anda melihat biarlah dengan hati
 
 
 
 
 
header blog cik akak yang purple kaler gitu
 
 
 
 
 
 
 blog cik akak ni tema ea warna purple tau,comel gitu.follower cik akak ni juga ramai,jadi jom la kita berkenalan dengan lebih lanjut .jom semua terKAM  eh silap terjah..lin suka entri cik akak yang alamak besarnya dia sebab lin pun suka makan cekidis@keropok walau lin bukan kanak-kanak riang lagi..hehehe

jom jumpa cik akak di ---->http://sweetyzhanieyz83.blogspot.com/ <------










 
 

saya nak review blog anda part 1

salam,lin nak review blog anda boleh tak???..sesiapa yang sudi tinggalkan link blog anda di komen ye.lin harap ada yang sudi ye,sebab blog lin ni pun tak la popular mana sangat pun,adik-adik yang baru berblogger ni meh ahkak nak promosi blog korang eh,,,hehe..


lin tunggu ni.....








Rezeki Malam Ahad Dan Kisah Edit Html Baru

salam pembaca sekalian,semoga hari ini anda semua gembira sebab malam ni kan malam  ahad..esok cuti..Yay!!! jerit sampai jiran sebelah dengar ok.malam ni duk belek-belek blog terperasaan,html blogger sudah berubah wajah,adoi ada kata senang nak edit,tapi macam mana pun lin nak belajar dengan lebih mendalam lagi.bagi faham betul-betul.





ok berbalik pada rezeki Malam Ahad pulak,lin sudah menang Mega Top up giveaway di sini--->sini<-- ,dapat la hadiah top up rm 5.rezeki la ni,kredit handphone pun tengah ciput ni.huhu...lin ada cadang nak buat bloglist di blog ckod-ckodok ni.tapi tu la,edit html pun sudah berubah wajah.terbantut kejap la hasrat lin itu,apa-apa pun akan di usahakan nanti.





tisu dibuat dari timun??? klik --->sini <-----




Thursday, 11 April 2013

Big giveaway by mohd zuhri

    
klik banner untuk join
jom join..lalala

Giveaway Perfume by maszmadi.blogspot.com

 
klik banner untuk join






tarikh tamat:14.4.2013





Mini - Mini Giveaway By NabilaMedan

klik banner untuk join



tarikh tamat:17.4.2013








Monday, 8 April 2013

Mega Topup Giveaway







!Assalamualaikum!
Bismillahirahmanirahim..pada hari ini .blog Nabila Biela dan Aisyah Humaira' merasmikan Mega Topup Giveaway. Nama pun topup giveaway, konfemlah hadiah pun semuanya topup. Sebanyak70 hadiah topup yang bernilai RM5 keatas yang menanti anda! Sebelum tu jom tengok syarat-syarat segmen kali ni:

SYARAT-SYARAT

1) Follow dan like FB pages para sponsor
2) COPY PASTE ENTRY NI dan backlink kan banner di atas ke blog Nabila Biela atau Aisyah Humaira'*salah satu sahaja* #PASTIKAN LINK SEMUA HIDUP
3) Letak link entry tersebut di komen entry Aisyah Humaira' SAHAJA
4) Tamat pada 13/4/3013*seminggu sahaja*

FOLLOW SPONSOR dan FOLLOW G+

Nabila Biela Aisyah Humaira' 1 Aku Penghibur Fieyna Girang 1 Natrah Adnan Tauke Mykedai 1 Sharia Nadirah Fizz Graphic 1 syazlina saad

FOLLOW G+


LIKE FB SPONSOR


SENARAI HADIAH

10 ORANG TOP REFFRAL
RM30 X 1
RM10 X 9
60 ORANG RANDOM
RM10 X 8
RM5 X 52
SEMUA SEKALI 70 ORANG PE
MENANG!!

SEGMEN INI DITAJA OLEH:

Mega topup giveaway ini dianjurkan oleh Nabila Biela dan Aisyah Humaira' dan disponsor oleh  Aisyah Humaira',Fuh dot MyPingje dot orgAku PenghiburCikgu HailmiFieyna Girang, Natrah Adnan, Tauke Mykedai , Sharia NadirahNur Alja, Cik Yaya, Mohd Nasir, Ibnuismail Ismail, Arol MubinAien HermionieSare Says dan Nurul Firzanah, nabilah ahmad, shazlina saad, sheila eiman, cik hawa, shaila, Cik amabee, dhia akma, shakirah rosli, heirizaliana yana, honney robbi, asma' sah, aliya, dan dysha sahhir.

p/s: Entry ni wajib di copy paste oleh para peserta dan para sponsor boleh join sekali=)
















Cute:Kamera Bentuk Donut

salam....


benda ni mesti golongan wanita suka sebab comel sangat tau,huhuu. Kamera unik berbentuk donat disalut krim coklat ini datangnya dari Jepun. Kamera digital 3 megapixel ini mempunyai pelbagai mode mengambil gambar seperti yang terdapat pada Instagram, di mana saiz gambarnya juga adalah berbentuk segi empat tepat.

Selain itu, ianya juga berfungsi untuk mengambil video yang kelihatan seperti nostalgia suasana retro. 

Kamera ini dilengkapi dengan port microSD dan USB, dan bahagian permukaannya diperbuat daripada plastik PVC. Kalau anda berminat untuk mengelirukan orang ramai dengan mengambil gambar menggunakan donat, anda boleh beli kamera ini di website ini dengan harga kira-kira RM210.























lebih gambar di --> sini<--

kredit to:pen patah

Gambar Di Dalam Istana Walt Disney

jom tengok apa yang ada di dalam istana walt disney,









































lebih banyak gambar di --> sini<--

kredit to:pen patah


Wanita Tertinggi bersama Teman Lelaki (Gambar)

salam..

menjadi wanita tertinggi bukan penghalang kepada Elisany da cruz silva (17) yang mempunyai ketinggian 2.01 meter untuk bercinta  seperti pasangan lain.walaupun fizikalnya tidak seperti manusia normal lain ,wanita tertinggi ini telah di lamun cinta dengan Francinaldo (22) yang mempunyai ketinggian 1.62 meter.cinta tak mengenal ketinggian.huhuhu..

jom tengok gambar mereka:

wanita tertinggi









wanita tertinggi




lebih banyak gambar-->sini<--


kredit to:pen patah















Shaheizy Sam Menang Kereta Nissan 370Z Coupe





 Bintang Paling Popular Anugerah Bintang Popular Berita Harian 2012 (ABPBH2012) menjadi milik Shaheizy Sam sekali lagi selepas menang untuk tahun 2010 lalu. Berserta dengan kemenangan itu, Sam membawa pulang hadiah Nissan 370Z Coupe .

wah mesti best kalau dapat menang nissan 370Z coupe.beruntung shaheizy sam kerana bukan saja menang kereta nissan 370Z coupe itu menang juga set  barang kemas Habib Jewel bernilai RM150,000. 



lagi gambar di --> sini<-- 

















Sunday, 7 April 2013

Tonton online Anugerah Bintang Popular Berita harian 2013

Klik sini--> Tonton online sekarang <--untuk menonton ANUGERAH BINTANG POPULAR BERITA HARIAN SECARA ONLINE.

Sesiapa yang tak dapat tengok di tv boleh tengok guna online abpbh 2013 . Siapa yang menang agaknya ye..jom tonton abpbh 2013

Simple giveaway

klik banner untuk join


blog lin sangat kemas dan comel(hahaha perasan sendiri) ,lin suka blog lin ni sebab pilihan warna dia sangat cantik mata memandang,boleh gitu??..

tarikh tamat:13 april 2013

laman web gila ping ada bermasalah ke????



salam,ok tadi masa tengok-tengok blog sendiri terperasan dekat widget gila ping ada gambar lucah,,erk,terkejut wei,,asal ada gambar perempuan berbogel bagai,kalau korang tak percaya pergi ke gila ping,huhu tak boleh nak letak gambar tersebut,bahaya wei bahaya,hahaha,jadi terpaksa remove sementara widget gila ping tu,nanti sudah ok lin letak balik ye,tak sanggup nak tengok blog ini di penuhi dengan gambar yang sangat bahaya.hahahah.

ps:tak tahu la masa ni ada lagi ke tak gambar lucah tersebut.. -.-


EL BIRTHDAY GIVEAWAY BROOCH

klik banner untuk join


selamat hari jadi pada bufday girl ye..hehehe..jom join..

tarikh tamat:10.4.2013

Giveaway Naili Shoppe Di Mialiana.com



NAILI SHOPPE : Kedai Online Termurah Di Pasaran

Naili Shoppe merupakan pemborong, pengedar dan penjual pelbagai produk kecantikan, kesihatan, tudung (bawal, labuh, ratu), stoking buluh, shawls serta pelbagai jenis aksesori bagi Putrajaya, Bangi, Sepang, Salak Tinggi, Puchong, Kajang, Seri Kembangan dan kawasan sekitarnya.

Antara produk kesihatan dan kecantikan yang dijual di Naili Shoppe ini ialah D’Herbs, Anugerah, V’Asia, Jamu Ratu Malaya, Nurbeautyline, Fellina, Megah Perawan, CocoaCollagen, Avail, Pamoga - Vida Beauty, Beauty Umairah, Tropica Bioherbs, Jamu Jelita, Hijrah, Smartherbs, Pompure, D’Qistee, Produk Sunnah, Jerslin, Jamu Ratu Dara dan banyak lagi.

PEMBELIAN SECARA ONLINE AMAT DIALU-ALUKAN

Untuk keterangan lanjut sila hubungi :-
Puan Naili : 013-3913 349
Emel  : nailishoppe@gmail.com

Alamat Premis :
Naili Shoppe
T00-UF2, Blok C
Pangsapuri Putra Damai
Jalan P11E Presint 11
Putrajaya

Business Hours :
Isnin – Jumaat ( 10 pagi – 9 malam )
Sabtu – Ahad ( 10 pagi – 8 malam )


Syarat Penyertaan Giveaway
  1. Follow blog Mialiana.com, Add To Circle Google+ Mia Liana dan Like Fanpage Mialiana.com
  2. Like Fanpage NailiShoppe dan Add To Circle Google+ Naili S
  3. Like Fanpage Keledek Pedas dan Add To Circle Google+ Dennis Zill
  4. Buat entri bertajuk Giveaway Naili Shoppe Di Mialiana.com
  5. Copy coding yang telah disediakan dan paste kan ke dalam ruangan HTML dan Publish entri.
  6. Tinggalkan URL entri anda ke dalam ruangan komen entri INI.
  7. Pemenang akan ditentukan melalui cabutan bertuah secara manual.
  8. Giveaway ini akan berlangsung dari 12.01 pagi 23/3/2013 sehingga 11.59 malam 7/4/2013

Hadiah Giveaway - Wang Tunai Berjumlah RM 200.00
  • Pertama : RM 40 X 1 orang
  • Kedua : RM 30 X 2 orang
  • Ketiga : RM 20 X 2 orang
  • Keempat : RM 10 X 6 orang

Marilah join beramai-ramai. Giveaway ini dianjurkan oleh Naili Shoppe dan Mykeledek dengan kerjasama Mialiana.com

1st Giveaway By Emas Putih

As-Salam
Hari ni uzu nak lancar 1st Giveaway kat blog uzu. Dijemput join dan support Giveaway uzu ye.
Mana tau rezeki korang kan. Mudah-IIan :)
 1st Giveaway akan berlangsung pada 04 April - 17 April 2013/11:59pm

SYARAT-SYARAT
1. Buat entry yang bertajuk 1st Giveaway By Emas Putih
2. Follow sponser, Like fanpage, Klik iklan, Klik G+ dibawah (wajib akan diperiksa)
 3. PALING WAJIB Copy coding entry kat bawah dan Paste ke Html post

Coding Entry


[1. klik pada Html 2. paste coding entry 3. tekan compose . 4 klik publish]
copy coding entry ini di credit kan ke Mia Liana

Follow blog Sponser
Banyak sangat nak follow? Anggap je korang sedang berblogwalking and sambil menang hadiah.
Tak rugi ape pun kan . Dont worry diorang akan follow korang balik.
Like Fanpage Sponser


Klik Iklan Sponser
(Tunggu sampai habis loading) <-- data-blogger-escaped-jujur="" data-blogger-escaped-nbsp="">

Follow G+ Sponser



HADIAH-HADIAH

Top Referral
1st  Cash RM 30 
2nd Topup RM10

Hadiah Random
Domain (com/net/my) x 3
Banner 300x90/sebulan berharga RM100 di Ping.jer x 1
Bisness Card x 1
Bedak Arab x 2
T-Shirt Terengganu x 2
Beg x 2
Shawl x 3
Tudung Bawal x 3
Maskara Fiber berharga RM45 x 1
1x BB Cream Skin79 5g x 1
Necklace Vintage x 3
10 broochs x 2
Topup RM5 x 15
Topup 3 x 1
Buku "Aku Terima Nikahnya" x 1
Buku Diary of a Wimpy Kid : The Third Wheel by Jeff Kinney berharga RM48.50 x 1
Buku Ilmiah x 1
Bookmarks Eksekutif x 5
Frame x 1

Klik untuk melihat -->GAMBARAN HADIAH

Terima kasih kepada sponser-sponser yang sudi menaja 1st Giveaway by Emas Putih ini.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...